Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan her alanda “Halk Sağlığı”nı önceliyor

Seyhan her alanda “Halk Sağlığı”nı önceliyor

Sokaklarla birlikte araçların içi de dezenfekte ediliyor

Seyhan Belediyesi, hizmette öncelik verdigi hijyen çalismasi kapsaminda kamusal açik ve kapali alanlarin yaninda özel alanlarda da yaptigi çalismalara ticari taksi ve özel otomobilleri de ekledi.

Seyhan hijyende bütünselligi yakaladi

Kamusal açik –kapali alanla birlikte özel alanlara koruma

Baskan Akay “Amaç hijyende bütünsellik”

Seyhan Belediyesi, Coronavrüs (Covid-19) küresel salginin en belirgin yayilma seklinin “Temas ile” olmasi nedeniyle halki bilgilendirici çalismalarin yani sira, zorunlu olarak disarida olanlarin araçlarini da dezenfekte etmeye basladi.

ÖZEL OTOMOBILLERE MIKROP VE VIRÜSLERE KARSI KORUMA SAGLANIYOR

Seyhan’in merkezi alanlarinda çalismalar yapan Seyhan Belediyesi ekipleri, tespit edilen noktalarda çalismak durumunda olan ticari araçlar ile vatandasin kullandigi otomobilleri dezenfekte ediyor. Özel ekip tarafindan gerçeklestirilen çalismada, araçlarin içi sivi dezenfektanlarla her türlü mikrop ve virüslerden arindiriliyor ve koruma saglaniyor. Dezenfekte edilen araç sahipleri Seyhan Belediyesine,  halk sagliginin korunmasina yönelik çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

MUHTARLIK BINALARINDA DA VIRÜSE KARSI KORUMA ÇALISMASI

Seyhan Belediyesi Temizlik isleri Müdürlügüne bagli ekipler kamusal açik ve kapali alanlarda yaptiklari dezenfekte çalismalarinin bütünselligini saglamak amaciyla yaptiklari çalismalarda Muhtarlik binalarinda da dezenfekte ve koruma çalismasi yapti. Mahalle Muhtarlari bilgilendirilerek,  halkin sorununu aktarmak için geldigi hizmet binalari dezenfekte edilerek koruma saglandi. Çalismalarda Muhtarlik binalarinin iç ve dis bölümlerine,  sivi püskürtmeli cihazlarla mikrop ve virüslere karsi koruma saglandi.

“AMAÇ HIJYENDE BÜTÜNSELLIGI YAKALAMAK”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay toplum sagliginin korunmasi için hijyeni ilçede öncelikli hizmet olarak gördüklerini söyledi. Sokaklar, parklar, kamusal açik ve kapali alanlar, Pazar yerleri gibi halkin bulunabilecegi her alanda dezenfektan ile koruma çalismalari yaptiklarini animsatan Baskan Akay “Her alanda temizlik ve dezenfekte ile mikrop-virüs koruma çalismasi yapiyoruz. Bu çalismalarin bütünselligi için, ayrica çalismak durumunda olan ticari araçlar ve sokaga çikma durumunda olan halkimizin otomobillerini de dezenfekte etmeye basladik.  Muhtarliklara giden halkimizin sagligini korumak için Muhtarlik binalarimizda da hijyen çalismamiz sürüyor. Amacimiz hijyende bütünselligi yakalamaktir.” dedi.

“UYARILARI MUTLAKA DIKKATE ALALIM”

 Adana’da vefat ve vaka sayisinin da açiklandigini hatirlatan Baskan Akay  sözlerini söyle tamamladi;

“Maalesef ölümler kentimizde de oluyor. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza rahmet,  tedavi olan hastalarimiza da acil sifalar diliyorum. Can alan salgini herkesin çok ciddiye almasi gerekiyor. Risk grubunda bulunanlar, uyarilari dikkate alarak sokaga çikmasin. Zorunlu olmadikça da vatandaslarimiz saglikli olsalar dahi sokaga inmesin. Ve kisisel hijyene mutlaka dikkat edelim” 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli